Mikael Krarup i “Kultur set fra Fyn” om “Letters to Posterity”

Brasiliansk for danske fingre

I mere end et år har guitaristen Thomas Lyng Poulsen bevæget sig rundt i den Brasilianske komponist Villa-Lobos’ (1887-1959) guitarunivers med denne udgivelse for øje.

Den bærer præg af et imponende stykke arbejde, seriøst og omfattende. En aflytning medfører samtidig en genkendelsens glæde over de særdeles kendte “5 præludier”, hvor Thomas Lyng Poulsen viser mod til at give sin het personlige, næsten meditativt rolige version af f.eks. det mest berømte af dem, nr. 3.

Men det er en ligeså stor fornøjelse at lytte til de knapt så kendte, mere komplicerede og eksperimenterende “12 etuder”. Udgivelsen burde, sin bredde, sin dybde og alsidighed taget i betragtning, have været ledsaget af en booklet med mere information om arbejdet med Villa-Lobos’ værker.

Mikael Krarup