Udtalelse vedr. debutkoncert

 

Udtalelse vedr. Thomas Poulsens debutkoncert fredag den 14. november 2008 på Det Fynske Musikkonservatorium:

“Thomas Poulsen præsenterede sig ved sin debut med et program, som udelukkende bestod af musik fra det 20. århundrede. Et meget ambitiøst program, der på udmærket vis blandede det lette repertoire (Piazzolla) med det såkaldt seriøse repertoire (Nørgård, Berio og en uropførelse af Jan-Inge Wijk).
Thomas Poulsen er – udover at være ganske alsidig – en teknisk meget velfunderet guitarist, som med stor udholdenhed og usædvanligt velartikuleret spil, viser store færdigheder og fin forståelse inden for et stilistisk spektrum med store kontraster. Hertil kan føjes, at hans optræden på scenen er behagelig og sikker.
Berios “Sequenza XI” er en frygtindgrdende virtuos udforskning af instrumentets muligheder, som det er de færreste beskåret at kunne spille. Thomas Poulsen stillede med dødsforagt op og leverede en imponerende præstation, om end man måske kunne ønske mere kontinuitet i spiliet og også en mere nuanceret klangbehandling.
Koncertens bedste præstationer blev dog ydet i de to Piazzolla-duoer, hvor man hørte Thomas Poulsen som en fornem, frit musicerende, ja afslappet ensemblemusiker.”

Odense, den 14. november 2008
Gunnar Spjuth
Jan-Inge Wijk
Per Erland Rasmussen