Fra reportage ved P2 kammermusikkonkurrence

Følgende passager omhandlende Modal Nodes Guitar Duo er sakset fra en samlet reportage fra kammermusikkonkurrencen 2009:

To mænd og deres guitarer overtog derefter scenen, og havde befriende ingen noder med. De kalder sig Modal Nodes efter en barscene i filmen Star Wars, hvor et band ved navn Figrin D’an & The Modal Nodes er husorkester; hvorfor de to danskere har valgt det navn, står hen i det uvisse.

… en drøm af en fortolkning af Piazzollas ’Tango Suite’. Piazzolla kan måske ikke nå op til samme tåre-niveau, som når argentinerens bandoneon græder, men for dælen, hvor kunne den mand – i modsætning til næsten alle andre komponister i det 20. århundrede – skrive for guitar. Modal Nodes havde hele tiden et øje på deres instruments gribebræt, men de var befriet fra nodelæsning under koncerten og virkede mere i kontakt med publikum end dagens øvrige ensembler. Det var tydeligt, at duoen kender hinanden.

I torsdags var en fornøjelse, at opleve guitarduoen Modal Nodes. De nyder at spille sammen, det er tydeligt – og det tæller da med i publikums oplevelse af ensemblet!

Flot var det … at Modal Nodes kunne guide lytteren igennem kaos

Per Rask Madsen, www.klassisk.org